Wil je graag je een andere gin bestellen (zonder goudvis weliswaar)?
Shop dan één van onze lente gins, florale gins voor tijdens dit bloeiende seizoen.
Weet je nog niet waar je zin in hebt? Kijk dan gerust eens in onze top 25!
Zoek je een gin die een bijdrage levert aan de dieren? Bestel dan een Marula gin, die draagt bij aan het project Elephant Wisperers!
Voor de ijsblokjes van echt zeewater? Probeer eens Saline Vodka. Gemaakt van zeewater rond Ibiza!
]]>
Qua smaak en kleur vindt je de klassieke kaneel, kruidnagel, sinaasappel en bessen terug. Het is gebaseerd op Gin met een infusie van thee, met daarbij natuurlijke sappen van fruit.
Neem een appelsien, snijd er enkele partjes van. Plaats twee sneetjes in het glas. Voeg een stokje kaneel toe. Serveer daarbij de Glu gin in het glas op een warme temperatuur, maar niet kokend.
Als je onderstaand filmpje checkt, weet je: JA! De kaneel, kruidnagel en sinaasappel van de glühwein is er, en de frisheid van de Gin-Tonic. Het is door de Belg Vincent Parisis bedacht, en je kan het zo makkelijk thuis ook maken. Het lekkerste is als je ‘m wel warm serveert (niet bloedheet en kokend), dus ideaal om mee te nemen als je gaat wandelen.
]]>Bij Ginsonline vindt je in 2021 “so much more than gin” – waarbij we continu op zoek zijn om ons non-alcoholic categorie uit te breiden.
We hebben voor jou een overzicht van de beste alcoholvrije spirits (N/A) die je moet proberen in 2021.
Het Nederlandse Fluère speelt in op de new way of drinking. Een kunstwerk van een drank die gemaakt is op dezelfde manier als gedistilleerde dranken zoals gin, whisky, vodka, …
De verschillende Fluère spirits zijn gemaakt van de beste ingrediënten en botanicals die een complexe, gebalanceerde smaak tot stand brengen. Met een after-bite die normaal enkel bij alcoholische dranken aanwezig is.
Fluère is ideaal om te mixen in luxueuze cocktails voor de bewuste drinker.
Van Zuid-Afrika tot in België: The Duchess verovert de wereld met hun ready-to-drink Gin & Tonic, zonder alcohol! De cocktail heeft de klassieke smaak die je ook in een echte G&T terugvindt.
Het merk is gestart in 2016 en heeft al snel het voortouw genomen als nieuwe drank voor het gezonde, succesvolle individu.
The Duchess Botanical | The Duchess Floral |
De Belgische N/ADA 0° is the perfect match voor wie wil minderen met alcohol zonder te besparen op plezier en smaak.
Met N/ADA 0° creëer je signature cocktails met een volle smaak die je de complexiteit biedt van een premium spirit. N/ADA is DE ideale vervanger voor een gin en zelfs vodka.
De drank is gedestilleerd met natuurlijke kruiden en fijne destillaten. De high-end van non-alcoholic spirits.
Ben je op zoek naar iets volledig anders? Dan is de Mary V tomato juice waar je naar op zoek bent!
Deze tomatensap komt met een stevige kick die je puur drinkt, just add ice. De juice is gemaakt door sterrenchef Nick Bril, chef bij The Jane. Zijn idea van de ultieme tomatensap: Een drank met een rijke smaaksensatie nét zoals zijn signature gerechten.
Tomaat is uiteraard het hoofdingrediënt. Nick mixt daarbij Salicornia, basilicum, oregano, zeewater en een milde chilli peper om bij te kruiden. Het resultaat is een verfrissende complexe en rijke smaak, ideaal voor een hete zomerdag!
We raden je aan om deze winter eens te kiezen voor een alcohol vrij alternatief. Ik nodig je uit om je te laten gaan met deze best of the best.
Ben je op zoek naar meer alcoholvrije spirits?
Je vindt ze allemaal in onze N/A categorie!
Drink responsible!
]]>Deze maand hebben we 4 nieuwe top spirits gevonden die we bij ons aanbod hebben kunnen toevoegen!
Na meer dan een decennium van buitengewone avonturen in het Afrikaanse continent als familie, besloten Justin en Anna in 2012 met hun twee jonge dochters terug te keren naar Europa. Beiden waren in hun jeugd verliefd geworden op de Provence en besloten een vakantie in de regio door te brengen.
Tijdens de vakantie beseften ze dat ze geen enkele lokale distilleerderij waren tegengekomen die internationaal erkende gedistilleerde dranken maakte, zoals gin of wodka. Dit leidde tot het idee en de oprichting van QVT - de volgende uitdaging in hun leven.
Om de QVT gin zijn onvergelijkbare smaak te geven, is het essentieel om hoogwaardige ingrediënten te selecteren. Gelukkig zit de Provence vol met alle ingrediënten die in QVT-gin gaan en kunnen we de meeste ervan direct voor onze deur krijgen. We gebruiken jeneverbes, lavendel, rozenbloesem, rozemarijn, korianderzaadjes en druiven, die de jenever een aroma geven dat alle rijkdom van de Provence naar boven brengt.
De initiële smaak van onze jenever bevestigt dat het een jenever is omdat het de jeneverbes is die eerst wordt geroken en vervolgens andere ingrediënten, waaronder citrusvruchten, koriander en lavendel, zich in de mond openbaren. Het roept Provençaalse zonsondergangen op die lang duren, een warme zon aan de rand van een zwembad of onder de parasol van een café op een dorpsplein. Onze jenever is Provençaals en daar is hij trots op!
Bestel vandaag voor €40.00 bij Ginsonline
Fortunella is één van mijn personal favorites ter vervanging van de classic gin. Het is gemaakt door een team van experts die hun ervaring hebben gebundeld.
Frederic Geirnaert is een award winning bartender die mee aan de basis staat van de smaak creatie. Het distilaat is een co-creatie van Thomas Devenyn. Mixing up chemicals by day, mixing up cocktails by night. Een chemist met een passie voor distilleren.
Daarbij komt nog Kamill Cosemans die het eindproduct tot een artistieke masterpiece heeft vormgegeven.
Dit trio heeft hun eerste creatie Fortunella zeer sterk gebracht en ik kan je alleen maar deze first class spirit aanbevelen!
Bestel vandaag voor €44.95 bij Ginsonline
Yonko is een handgemaakte Gentse creatie. Geproduceerd in kleine oplage door twee vrienden. Je vindt er de tinten van Hennep, Bergamot en citrus in terug.
Deze Gentse gin valt zacht op de tong en heeft een diepe notige afdronk.
Bestel vandaag voor €39.00 bij Ginsonline
Illugin is een nieuwe magische gin die op de markt is gebracht in samenwerking met Salito Beach Blankenberge.
Het is een blauwe gin die geen kleurstoffen bevat en enkel met natuurlijke ingrediënten gemaakt wordt.
Hij bevat onder andere smaken van koriander, karwij en blauwe bessen maar het hoofdingrediënt is een bloem.
Een heel bijzondere bloem die reageert op zuren zoals bijvoorbeeld een stukje limoen of citroen maar dus ook op tonic.
De toevoeging van de tonic resulteert dan ook in een magisch kleurenspektakel en daarnaast triggert hij ook neus en tong met zijn heerlijke geur en zoete smaak
Bestel vandaag voor €38.50 bij Ginsonline
Als je graag deze 4 nieuwe top spirits wil samen bestellen hebben we hiervoor een pack deal gemaakt. Daar krijg je nog een korting en gratis verzending op je bestelling!
]]>Elke maand degusteren wij hier op kantoor erop los om jou van de beste gins van de maand te voorzien. Deze maand hebben een selectie van de 6 beste 'zomerse' gins gemaakt. Bij elk van deze gins ben je zeker dat ze perfect passen bij het zomerse weer en de bijhorende veel te hete temperaturen.
Als je afkoeling nodig hebt zijn wij er uiteraard steeds voor je favoriete gin online te bestellen en de volgende dag geleverd te krijgen!
Op de eerste plaats komt onze meest verkochte gin van deze zomer: Silent Pool.
Deze signature gin, met 24 zorgvuldig geselecteerde botanicals zorgvuldig vanwege hun uniciteit. Alle botanicals creëren samen een romantische, complexe smaak.
Frisse bloemige en verhelderende citrusnoten worden geaard door aardse en kruidige cassiaschors en cubeb. De gladde afdronk wordt bereikt met behulp van lokale honing. Verfrissende individuele, fijnmazige gin bij een alcohol percentage van 43%. Aanbevolen wordt om te serveren met een handvol ijs, een vleugje tonic en een twist van sinaasappelschil om te garneren.
Ginsonline prijs: €49.50 | Bestel nu
De naam zegt het zelf al... Deze Gin brengt je direct naar de Middellandse zee. Je hoeft nergens meer naartoe behalve je eigen tuin of terras.
De ontwikkeling van Gin-Tropez werd geïnspireerd op de schoonheid van het dorpje Saint-Tropez en haar regio. Een boeket van lavendel en kruiden brengen u in verleiding en wekken nostalgie op naar de idyllische badstad.
Ginsonline prijs: €39.95 | Bestel nu
Save The Queen gin is gemaakt op basis van honing die lokaal wordt geoogst van honingbijen die vertoeven in Belgische steden.
De honingbijen maken een reis doorheen het rijke pallet aan bloemen en planten in onze steden om ons hun meest dierbare te schenken.
Hun zuivere honing gaat mee in het artisanaal distilleer-proces en wordt begeleidt door 14 magische botanicals waarna het wordt gebotteld en geliefd.
Ervaar de verschillen in smaak per stad waar de bijen vertoeven.
Ginsonline prijs: €38.50 | Bestel nu
Nordes Atlantic Galicia Gin is een Spaanse gin uit de bekende regio Galicia.
Op de kaart op de fles kunt u zien dat het een plek is waar de frisse noordelijke zeewind goed langs stroomt (hier dankt deze gin zijn naam aan). 100% geproduceerd in Galicië en met pure streekproducten krijg je een gin van topkwaliteit.
Ginsonline prijs: €37.50 | Bestel nu
Matterhorn Alpin Fresh is de opvolger van de award-winnende Matterhorn Gin. De zorgvuldig geselecteerde botanicals doen denken aan een frisse bergwandeling in de zomerse Alpen. Je proeft bijna de ochtenddauw!
De combinatie met de intussen welbekende premium spirit zorgt kortom voor een uiterst frisse beleving.
Deze Gin werd gemaakt door Miguel Dheedene (Verso) en Vincent Parisis (Mixoloog, Double Gold Winner San Francisco Spirits Contest).
Ginsonline prijs: €44.78 | Bestel nu
Deze handgemaakte premium gin is geïnfuseerd en gedistilleerd door Destilleerderij De Stoop met een heleboel botanicals die zorgvuldig geselecteerd werden door Wijnhuis Bollaert. Luxx Gin is gedistilleerd in kleine batches zodat de hoogste kwaliteit gegarandeerd kan worden. Het resultaat zijn 3 exceptionele, perfect gebalanceerde gins. Een klassieke, een fruitige en een kruidige gin, allemaal barstend van smaak.
Ginsonline prijs: €38.50 | Bestel nu
Non alcohol spirits zijn the new big thing! Je ziet er tegenwoordig bijna in elke horeca zaak verschijnen. Deze alcoholvrije gins zijn alvast door ons uitgetest en aanbevolen om zelf eens te proberen:
Een minidrukvat. Wanneer de uKeg™ gekoeld bewaard wordt, blijft de inhoud twee weken lang goed, vers en gecarboniseerd.
]]>Maak heerlijke cocktails in een vat onder druk!
Wij tappen alvast Gin Tonics van het vat op onze feestjes 🥳
De uKeg™ 128 is een minidrukvat of growler van 3,8 liter (een gallon). Wanneer de uKeg™ gekoeld bewaard wordt, blijft de inhoud twee weken lang goed, vers en gecarboniseerd. Op verplaatsing houdt duurzaam, dubbelwandig, vacuümgeïsoleerd roestvrij staal de inhoud acht uur lang koud. CO2-regeldop met personaliseerbare taphandgreep en niveaumeter. Inclusief twee CO2-patronen van 16 gram.
Klik hier om de uKeg in huis te halen
Hieronder alvast enkele originele cocktails;
]]>
VOORWAARDEN WAARAAN GIN MOET VOLDOEN
De Europese wetgeving geeft aan, net zoals bij amaretto of champagne, aan welke voorwaarden gin moet voldoen om gin genoemd te mogen worden. Gin heeft binnen de EU verplicht een alcoholpercentage van minstens 37,5%. In de Verenigde Staten is het alcohol-percentage wettelijk vastgelegd op 40%. Een tweede voorwaarde is dat de jeneverbes prominent aanwezig moet zijn, namelijk 51% bij de productie-eenheden.
HET DISTILLEREN VAN GIN: DE METHODES
POT STILLED GIN
Van de gebruikte methodes is de pot still de meest traditionele distillatietechniek. Deze techniek wordt ook wel ‘batch-distillatie’ genoemd. De neutrale graanalcohol van ten minste 96°C wordt in de pot still gedaan en ‘aangelengd’ met water voordat men er de botanicals aan toevoegt. Afhankelijk van het individuele recept wordt de alcohol voorverwarmd en voor uren of zelfs dagen met rust gelaten om te trekken. Op het juiste ogenblik start men de distillatie door warmte toe te voegen, in het geval van gin door een stoommantel onder aan de pot still. Daarna voegt de distilleerder stoom toe om de alcohol te laten koken en van zodra deze de top van de pot bereikt, vermindert hij de druk. De dampen passeren vervolgens door een zwanenhals naar een watergekoelde condensor. Het eerste deel van het distillaat, ook wel heads genoemd, is vaak onzuiver en wordt afgevoerd naar andere vaten. De pure gin volgt in verschillende niveaus tot een uiteindelijke sterkte van 80% wordt bekomen. Wanneer dit tot 60% zakt, komen de onzuiverheden opnieuw tevoorschijn en wordt dit laatste deel, ook wel tails genoemd, eveneens naar andere vaten geleid. Daarna wordt de stoomdruk opnieuw opgevoerd zodat er enkel water en resten botanicals in de pot still overblijven. De heads en tails worden dan opnieuw gedistilleerd in een andere still met lange nek en platen die de onzuiverheden verwijderen. Zo kunnen ook deze resten worden gebruikt om gin te maken. Het finale distillaat wordt gemengd met alcohol van 90% om daarna teruggebracht te worden naar het gewenste alcoholpercentage.
COLUMN DISTILLED GIN
Column distilled gin is een term die aanleunt bij de uitvinding van de Coffey still en wordt ook wel ‘continuous distillatie’ genoemd. Neutrale graanalcohol (meestal op basis van tarwe) wordt gedistilleerd tot 96%. Dit distillaat wordt vervolgens met water aangelengd tot het ideale alcoholpercentage van 60%, waaraan kruiden en specerijen worden toegevoegd. Daarna wordt er opnieuw gedistilleerd. Hierdoor komen de essentiële oliën van de botanicals vrij.
Noot:
Bij zowel pot stilled gin als column distilled gin kan de master distiller twee methodes hanteren om de alcohol te mengen met de andere ingrediënten of botanicals. Racking betekent dat de botanicals in een koperen mandje – de zogenaamde gin basket – boven aan de still gepositioneerd worden, waardoor de hete alcoholdampen de aromatische componenten van de botanicals kunnen extraheren. Bij steeping worden de botanicals onder aan de still in de spirit geplaatst om zo de botanicals te laten weken.
VACUUM DISTILLED GIN
Vacuum distilled gin wordt anders geproduceerd dan de vorige methodes. In plaats van warmte te gebruiken bij het distilleren van de botanicals gaat men koud distilleren. Bij deze methode wordt de druk boven de te distilleren oplossing verlaagd tot ongeveer −5°C. Bij deze vriestemperatuur wordt de spirit damp. Daarna wordt een soort sonde van −100°C in de still gebracht en wordt de damp opnieuw vloeibaar. De smaken van de botanicals zijn nu perfect ingebed in de spirit. Het hele proces duurt ongeveer vijf tot zes uur. Het grote voordeel van deze koude distillatie is dat er geen heads of tails zijn en dat er werkelijk niets wordt verspild. Maar de doorbraak is uiteraard te vinden in de smaak van de gin. De theorie meent dat koude distillatie de structuur van de moleculen in de botanicals behoudt en hun originele smaak waarborgt. Voorbeelden van gins die op deze manier worden ontwikkeld zijn Sacred Gin en Oxley Gin.
De benaming ‘Old Tom gin’ wordt gebruikt voor zoete (retro)gins zoals ze werden gemaakt tijdens de gin craze. Deze ginsoort wordt tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt, maar door de revival van klassieke cocktails wordt Old Tom gin toch weer geproduceerd en is hij weer verkrijgbaar. Deze gin is zoeter dan London Dry en iets droger dan jenever, dus wordt dit soort wel eens bestempeld als de missing link. De naam ‘Old Tom’ vindt zijn oorsprong hoogstwaarschijnlijk in de achttiende eeuw, waar aan de buitenmuur van sommige bars een wandversiering in de vorm van een zwarte kat of Old Tom werd opgehangen. Dorstige voorbijgangers konden een penny in de mond van de kat gooien en kregen vervolgens van de bartender een shot gin door een klein buisje tussen de poten van de kat. De eerste drankautomaat was een feit!
Op het moment van dit schrijven zijn er een vijftal Old Tom gins op de markt. Hierna vind je er vier, even verderop onder de Aged gins vind je de vijfde terug.
Old Tom gins worden niet gecombineerd met tonic, maar zijn op de markt gebracht om barmannen opnieuw de mogelijkheid te geven om retro gincocktails (zoals een Tom Collins of een Martinez) op hun kaart te zetten. Als je toch zin hebt in deze zoete gins, drink ze dan gewoon puur.