Gin & Tonic perfect serve - Het glas Gin & Tonic perfect serve - Het glas

0 comments / Gepost op door Gins online

Net zoals een gerecht er aantrekkelijk moet uitzien om de honger aan te wakkeren, zo moet een gintonic de dorst en uiteraard de goesting kunnen beroeren. En net zoals Spanje de bakermat van de hedendaagse gastronomie is (niet voor niets domineren zij al jaren de internationale restaurantlijstjes), zo verheffen de Spanjaarden gin-tonic tot een kunstvorm. Meer zelfs, gin-tonic is in Spanje a way of life, altijd en overal heerst er een ginsanity waar niemand omheen kan. Het zijn de Spaanse chefs en vooral de bartenders die de interesse voor het drankje zo’n vijf jaar geleden een serieuze boost gaven en het hebben ingelijfd in de Spaanse cultuur. Zowel locals als toeristen genieten nu van het ritueel dat deel uitmaakt van the perfect serve.

HET GLAS Gin-tonic wordt geserveerd in een grote copa de balon ofwel ballonglas. Vergelijk het met een groot wijnglas in de vorm van een ballon. Ook een tumbler, een kort, breed en cilindervormig glas, leent zich uitstekend voor het schenken van gin-tonic. Bij gebruik van een longdrinkglas sluit je de gin bij wijze van spreken op in het bodemgedeelte. Een copa de balon of tumbler zorgen voor een breed raakvlak van de gin met de tonic, wat de mix enkel ten goede komt. Bovendien helpt een breed glas om de aroma’s te openen en blijven ze toch enigszins gecapteerd in het glas door de licht sluitende vorm naar boven toe. Je merkt het: elk detail telt.

Bron: Gin & Tonic - De Complete Gids"

Net zoals een gerecht er aantrekkelijk moet uitzien om de honger aan te wakkeren, zo moet een gintonic de dorst en uiteraard de goesting kunnen beroeren. En net zoals Spanje de bakermat van de hedendaagse gastronomie is (niet voor niets domineren zij al jaren de internationale restaurantlijstjes), zo verheffen de Spanjaarden gin-tonic tot een kunstvorm. Meer zelfs, gin-tonic is in Spanje a way of life, altijd en overal heerst er een ginsanity waar niemand omheen kan. Het zijn de Spaanse chefs en vooral de bartenders die de interesse voor het drankje zo’n vijf jaar geleden een serieuze boost gaven en het hebben ingelijfd in de Spaanse cultuur. Zowel locals als toeristen genieten nu van het ritueel dat deel uitmaakt van the perfect serve.

HET GLAS Gin-tonic wordt geserveerd in een grote copa de balon ofwel ballonglas. Vergelijk het met een groot wijnglas in de vorm van een ballon. Ook een tumbler, een kort, breed en cilindervormig glas, leent zich uitstekend voor het schenken van gin-tonic. Bij gebruik van een longdrinkglas sluit je de gin bij wijze van spreken op in het bodemgedeelte. Een copa de balon of tumbler zorgen voor een breed raakvlak van de gin met de tonic, wat de mix enkel ten goede komt. Bovendien helpt een breed glas om de aroma’s te openen en blijven ze toch enigszins gecapteerd in het glas door de licht sluitende vorm naar boven toe. Je merkt het: elk detail telt.

Bron: Gin & Tonic - De Complete Gids"

0 comments

Reageer hier

Alle reacties worden gecontroleerd voor deze online verschijnen.