Wat is Old Tom gin?

/ Post by Gins online
in
/ 162 reacties

De benaming ‘Old Tom gin’ wordt gebruikt voor zoete (retro)gins zoals ze werden gemaakt tijdens de gin craze. Deze ginsoort wordt tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt, maar door de revival van klassieke cocktails wordt Old Tom gin toch weer geproduceerd en is hij weer verkrijgbaar. Deze gin is zoeter dan London Dry en iets droger dan jenever, dus wordt dit soort wel eens bestempeld als de missing link. De naam ‘Old Tom’ vindt zijn oorsprong hoogstwaarschijnlijk in de achttiende eeuw, waar aan de buitenmuur van sommige bars een wandversiering in de vorm van een zwarte kat of Old Tom werd opgehangen. Dorstige voorbijgangers konden een penny in de mond van de kat gooien en kregen vervolgens van de bartender een shot gin door een klein buisje tussen de poten van de kat. De eerste drankautomaat was een feit!

Op het moment van dit schrijven zijn er een vijftal Old Tom gins op de markt. Hierna vind je er vier, even verderop onder de Aged gins vind je de vijfde terug.

Old Tom gins worden niet gecombineerd met tonic, maar zijn op de markt gebracht om barmannen opnieuw de mogelijkheid te geven om retro gincocktails (zoals een Tom Collins of een Martinez) op hun kaart te zetten. Als je toch zin hebt in deze zoete gins, drink ze dan gewoon puur.

 

162 reacties

 • Gepost op door sIXlOyeJfPoVpk

  bDHueSdM

 • Gepost op door QqnMklmcObaKp

  UuwBJkRPjYLonX

 • Gepost op door vqZkEnTU

  uZKPkHcsWEDxdmU

 • Gepost op door fnLxNuJtMEkcyda

  GEwlCijFQnA

 • Gepost op door JPyYxECDMzIkewmp

  dtIwoMRXHeSAmPT

Schrijf een reactie

Alle reacties worden gecontroleerd voor ze verschijnen.