Het extreem bitter maar werkzame ingrediënt van de schors, kininepoeder, bleek een zeer krachtig geneesmiddel maar was allesbehalve aangenaam om in te nemen. Britse ambtenaren mengden kinine met suiker en water. Dit maakte de inname van de kinine een heel stuk aangenamer. Een scheutje jenever hielp ook maar in die tijd was het ‘tonic water’ slechts een huisgemaakt brouwsel. Dit alles veranderde toen in 1858 een man genaamd Erasmus Bond zijn ‘verbeterde huisgemaakte tonic’ patenteerde. Hij was de eerste die kinine mengde met een heleboel andere smaakstoffen. Tonic was geboren

Sindsdien is tonic geëvolueerd van een nookdzakelijk geneesmiddel naar een gelegenheidsdrankje en van een koortskiller naar een dorstlesser. De komst van premium spirits resulteerden in een aanzienlijke vraag naar kwaliteitsmixers en diverse smaakprofielen vragen aangepaste tonics.

Daarom heeft Erasmus Bond drie verschillende tonics met elk zijn kenmerkende smaak en aroma. Deze tonics garanderen een perfect huwelijk tussen gin en tonic, in de naam van de vader van alle tonics.

Recent bekeken producten